Stäng menyn

Himmelska hallongrottor

Himmelskt goda hallongrottor - små, spröda och försvinnande goda.

Nybakade syltkakor på fat och avsvalningsgaller.
Ingredienser
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl fast hallonsylt

Små spröda mördegskakor fyllda med hallonsylt som bara smälter i munnen. Kakorna är lätta att baka, det största problemet är att de tar slut alldeles för fort.

Gör så här:
Tag ut smöret och låt det bli rumsvarmt innan du börjar baka.
Sätt  ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tärna smöret, lägg det i bunken och arbeta snabbt ihop till en deg. (Obs! Det är viktigt att smöret verkligen är rumstempererat och mjukt, annars kommer degen att smula sig.)
Låt degen vila en halvtimme i kylen.
Dela degen i 20 delar och rulla dem till bollar.
Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper, med cirka 7-8 cm mellanrum.
Gör en grop i mitten på varje boll och klicka i sylt.
Grädda hallongrottorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten.
Förvara i en lufttät burk.

Ät och njut!

Tips! Du kan göra egen hallonsylt utifrån mitt recept på hallonmarmelad. Förläng bara koktiden lite så får du en fastare sylt.

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg

Nybakade syltkakor på fat och avsvalningsgaller.