Stäng menyn

Björnbärsmarmelad med citron och vanilj

Koka ihop en god marmelad med björnbär! I det här receptet är det citron och vanilj som höjer smaken. Kalasgott med nybakta scones och färskost!

God marmelad av björnbär med en touch av citron och vanilj
Ingredienser
  • 5 dl björnbär (färska eller frysta)
  • 2 dl ljust muskovadosocker
  • 2.5 dl syltsocker
  • rivet skal av 2 citroner
  • 1 st färsk vaniljstång

Varsågod -  här kommer ett läsarrecept från Elin Lago på en annorlunda björnbärsmarmelad gjord med muskovadosocker.

Tack Elin för att vi får smaka en av dina favoritmarmelader!

Gör så här:
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull.
Låt sjuda i 20-25 minuter.
Mosa bären med en sked mot kastrullkanten under kokningen. Skumma av vid behov.
Plocka ur vaniljstången och fyll marmeladen i steriliserade glasburkar.
Låt svalna.

Serveras med fördel till nybakta scones och lite färskost. Så gott!

 

Recept: Elin Lago
Foto: Maria Fors Östberg

 

God marmelad av björnbär med en touch av citron och vanilj.