Pilgrimsmusslor på grön bädd
Gröna blad är gott till mycket. Här är en enkel men läcker grönsaksbädd där pricken över i är toppingen med smörstekta pilgrimsmusslor.
Ingredienser
- fyra portioner
- 3-4 musslor per person, finns frysta i affären.
- 4 portioner quinoa kokt i grönsaksbuljong
- strimlade grönkålsblad en fint (ta mer än du tror du behöver, det krymper ihop när du fräser det i pannan)
- små cocktailtomater
- olja
- smör
- salt
- peppar
- vitlök
Det här receptet är ett läsarbidrag från Karin Hilmarch. Karin skriver: "Denna snabba, vardagslyxiga rätt kan göras på de gröna blad eller blast som står till buds; mangold, spenat, grönkål eller annat. Jag valde denna gång grönkål."
Tack så mycket Karin!
Recept: Karin Hilmarch
Foto: Maria Fors Östberg
Foto: Maria Fors Östberg
Gör så här:
Fräs grönkålen i rikligt med god oliv- eller rapsolja och en finhackad vitlöksklyfta.
Salta och peppra efter smak.
Halvera tomaterna och strö över hackad timjan, olja och lite salt.
Stek pilgrimsmusslorna i rejält med smör så att de blir gyllenbruna och salta lätt.
Lägg upp en kulle grönkål toppad med musslorna på varje tallrik och gör en ring runtom med quinoa och tomatsallad. Det ser imponerande ut och smakar underbart! En umami-bomb.