Stäng menyn

Lammfärsröra med bönor och fetaost

Vi äter gärna lamm till grönsakerna hemma hos oss. I det här receptet kombinerar jag lammfärs, bönor och fetaost. RIktigt smarrigt!

Läcker lammfärsröra med härligt mustigt brunt bröd.
Ingredienser
  • lammfärs
  • 1-2 pkt fetaost
  • 1 purjolök
  • kokta vita bönor
  • kalvfond

Den här rätten är enkel att modifiera efter säsong. Vi har till exempel använt gröna brytbönor, bondbönor och brysselkål istället för vita bönor med absolut ljuvligt resultat.

Gör så här:
Skär purjolöken i kvartar på längden och därefter i centimeterstora bitar.
Fräs lammfärsen i smör med en slatt olivolja i.
Lägg i purjolöken och låt puttra med en stund.
Lägg i tärnad fetaost och bönor.
Häll på lite kalvfond och en bottenskyla vatten.
Låt koka ihop i pannan några minuter.

Servera röran som den är med bröd, kanske en enkel yoghurtsås och god sallad.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg

 

Läcker lammfärsröra med härligt mustigt brunt bröd.