Veckosvep 1-7 januari 2018
En fulllmatad start - så kan man sammanfatta första veckan på nya sajten. Här får du en sammanfattning av det jag publicerat årets första vecka.
Det har varit otroligt roligt att se alla artiklar, recept och blogginlägg i ny kostym på sarabackmo.se. Premiär 2 januari och vilken rivstart det blev. Tusen tack till alla som peppat! Jag är smått överväldigad över responsen på sajten och otroligt glad över alla som blivit medlemmar. Hoppas så att ni ska tycka om det jag har för avsikt att publicera.
En nyhet för året är jag varje vecka hoppas kunna lägga ut en sammanfattning av det jag delat under veckan. När allt klumpas ihop på en och samma plats blir det ju en hel del. Titta gärna igenom och se om du missat något du kan ha nytta av.
Veckans nya blogginlägg är:
Idag är premiär på nya sajten såklart
Anmäl dig till föredrag på Donsö
Har du haft problem med att bli medlem? – om att registrera ditt betalkort för internetköp
Min första onsdagsodling – från och med nu kommer jag odla två timmar i veckan. Själv!
Vi är tillbaka med ett nytt avsnitt av Två odlare emellan varje vecka. Årets första samtal handlar om våra nya odlingsplaner.
I en ny video på Youtube tipsar jag om självsående sommarblommor.
På Facebook gjorde jag en livesändning med unboxing av fröer. Så roligt! Den går såklart också att titta på i efterhand. När jag länkat till tidigare publicerat material har ni klickat extra mycket på Youtubevideorna Så odlar jag köksträdgården tidigt och Övervintra purjolök, och blogginläggen Att vattna vintersådderna och Nät över kålen ger färre angrepp.
Ett nytt trädgårdsbrev skickades ut 4 januari. Där puffade jag för den nya sajten och bjöd in till odlingskursen på Rinkaby Gård i 21-22 april. Vill du också har trädgårdsbrevet med nyheter, erbjudanden, veckomatsedel och annat extra från Skillnadens? Börja prenumerera här. Det är gratis och går att avsluta när som helst.
På Instagram är det inte lika strikt trädgård som det är på resten av mina kanaler, även om det blir mycket grönsaker här med. Vardag i fokus med bland annat dammsugning, uppvärmning, enkla måltider och mys med barn i närhetstörstande ålder.
Medlemsinnehåll
Med tanke på att sajten precis släppts är det en hel hop nypublicerade artiklar där:
Vintersådd speant gjorde succé - temaartikel om #spenatupproret
Min bild av Sara - Porträtt av mig av vännen och före detta kollegan Elisabeth Anderberg.
Provläs en artikel - Öppen för alla för att kolla in de nya artiklarna på sajten.
Trädgårdskalender januari - Allt jag jobbar med i trädgården just nu!
I den nya digitala receptsamlingen Skillnadens mat finns det redan massor av recept. De som är nypublicerade denna vecka är:
Squashdipp med paprika och chili
Squashbiffar med färska kryddor
Nu väntar en ny spännande vecka! På schemat står inspelningar av både podd och video. Och i helgen lämnar jag hem och familj för en efterlängtad skrivhelg!
Må så gott!
/Sara Bäckmo
Vilken rolig vecka, med mycket att läsa, det varit. 🙂
Jag ville bara säga att Skillnadens såkalender fortfarande ser ut som att den ligger på Land när man går in på de specifika månaderna. Det blir lite av en chock med blinkande annonser för gud vet vad i jämförelse med den här fina, lugna sidan. // Erika
Tack för att ni meddelar mig när ni ser knasiga saker! Vidarebefordrar detta. /Sara
Nämen, det här var ju nästan för bra: det är ju tom olika färg på länkarna till de inlägg jag läst resp inte läst. Teknikens under, ingen risk att missa nåt här, inte!
(Och helt otroligt vad mycket du lagt ut i veckan: trodde jag läst och tittat på allt, men det var visst bara hälften...)
Hej
Så mycket rolig och lärorik läsning du har lagt ut på siten! Ligger i startblocken med inköpta fröer och de första små sådderna på fönsterbrädan ??.
Jag tänkte fråga om du har några funderingar på det här med plastkärl. Vi odlar ju i plastkrukor, och jag har en del större plastkärl jag odlar i på altan och uterum, som ett komplement till friland. Nu såg jag på facebookgruppen trädgårdskafferiet att det var uppe till diskussion huruvida detta är hälsofarligt. Personligen tror jag det är överdrivet, men har du kollat det här vid ngt tillfälle?
Röran på bondbönor gjorde jag idag, så god den var, jag skulle ha kunnat skeda i mig bara den till middag ?
Jag vet, den är så himla god. Prova att späda den med mer olja och lite vatten och använd som dressing också. Så enkelt och gott! /Sara
Åååh, så mycket roligt. Inte hunnit igenom allt men vilket roligt, bra upplägg. Toppen!
Hälsningar Åsa