Knaperstekt libbsticka

Gör ett läckert crunch till maten av din libbsticka. Passar utmärkt att strössla över de flesta rätter som behöver något extra smakrikt!

Krispiga stjälkar av libbsticka i en stekpanna.
Ingredienser
  • stjälkar av libbsticka
  • olivolja
  • salt

Libbsticka är mycket smakrik och inget man direkt äter stora mängder av. De knaperstekta bitarna av libbsticka är ett gott snacks innan maten eller tillbehör till såväl kött som fisk.

Gör så här:
Dela stjälkarna på längden först och skär sedan i cirka tre centimeter långa bitar, gärna lite på snedden.
Hetta upp ganska mycket olivolja i en stekpanna och stek libbstickan i het panna så den blir krispig.
Lägg att rinna av på ett hushållspapper innan du lägger upp på ett fat och saltar.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg

 

Krispiga stjälkar av libbsticka i en stekpanna.

5 svar till “Knaperstekt libbsticka”

  1. cattismagnusson skriver:

    Häftigt! Det ska jag testa! Måste bara skaffa en libbsticka först! Hade en, men den försvann...!?!

  2. Alexandra skriver:

    Låter intressant. Har libbsticka men inte kommit på så många användningsområden.

  3. Sara skriver:

    Var kan man köpa libbsticka?

  4. Ylva skriver:

    Tips! Frön som krydda. Själv el i blandning m andra örter...

  5. Inger skriver:

    Måste prövas. Undrar alltid hur vi kan använda denna kraftigt växande ört.

Lämna ett svar till cattismagnusson Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *