Stäng menyn

Handelsträdgårdens första öppet-dag!

Vi har haft premiär för butiken på Skillnadens handelsträdgård! Här kan du se mingelbilder från vårt första fredagsöppet.

 

Vårt allra första köp! Ann-Louise blev vår första kund efter året. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Oj oj oj! Vilken start det har blivit på mitt nya äventyr med att driva en handelsträdgård. Jag är helt överväldigad och superglad. De här första veckorna på 2022 har varit lite uppåner när det är så mycket nytt att sätta sig in i, och så jullov, helger, skolstart, nya kollegor och nya rutiner på det. Men det är så kul!

 

Läs mer: Hemsida för Skillnadens handelsträdgård

 

Den här veckan har vår nya kollega Agnes Taripanah börjat jobba och det har varit full rulle med att odla, göra begravningsbinderier, beställa saker och fortsätta vårt januari-arbete med att göra iordning i packrummet. Vi ska få plats både att arbeta och ta emot kunder.

Butiken är öppen fredagar 10-18 tills vidare. Nästa vecka skördar vi våra första hemodlade tulpaner och jag hoppas att vi får in de efterfrågade pluggbrättena i butiken då med. Välkomna! Håll gärna koll på Skillnadens handelsträdgård på Instagram för uppdateringar om vad vi har i butiken.

I den här nya videon kan du se om förberedelserna inför premiärdagen.

 


 

Nedan är en fin samling mingelbilder som Maria Fors Östberg tagit på vår premiär. För med pekaren över bilderna, eller klicka, för att läsa bildtexter.

 

Full rulle en dag med en lagom stor och jämn ström besökare. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Ylva har följt Skillnadens länge och kom för att kika denna första dag. Foto: Maria Fors Östberg.

 

I vårt packrum har vi ställt iordning en liten butiksdel, med växter, tillbehör, fröer och annat. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Det här paret tog husbilen till Kalvsvik och övernattad på byns ställplats vid skolan. Tips till dig som kommer långväga. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Lökväxter i krukor och Anna-Stinas fina blomstergrupper. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Äntligen tillfälle att sälja våra fina böcker! Alla evenemang har varit inställda i två års tid och det är så roligt att få signera böcker. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Agnes! Vi är tre tjejer som ska odla på gården; Anna-Stina, Agnes och jag. Just den här dagen hade Anna-Stina barnbarnen hos sig och det var Agnes och jag som mötte kunderna. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Hur odlar man en kruktomat? Dags att inspirera på annat sätt än genom skärmen. Härligt att möta folk! Foto: Maria Fors Östberg.

 

Det här sällskapet kom ända från Jönköping för att säga hej! Foto: Maria Fors Östberg.

 

Fröer, keramikfat och en blomstergrupp till Ylva, som också köpte en kruktomat av sorten 'Vilma' i en stor kruka att odla inne. Foto: Maria Fors Östberg.

 

De hållbara jultulpanerna kan till och med stå utomhus när det är vinter, så länge inte temperaturerna är för isiga. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Tittut bakom hyacinterna. De blommande hyacinterna har varit en storsäljare på fredagar. Jag har visat hur man gör en snittblomma av hyacinterna, vilket väckt stort intresse. Foto: Maria Fors Östberg.

 

En hel del familjer har kommit på besök och barnen har tyckt det varit spännande med både växthus och alla prylar som finns i vårt packrum. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Tomater på väg till omplantering. Vi går över plantorna regelbundet i jakt på ohyra och planterar in nyttodjur regelbundet. Om du köper en planta hos oss kan du hitta en liten insekt som patrullerar plantorna - var rädd om dem! Foto: Maria Fors Östberg.

 

Tomater och tulpaner grönskar i januari. Snart börja det blomma! Foto: Maria Fors Östberg.

 

Bärhjälp till Marianne! Vi säljer de fiffiga små odlingstunnlarna som passar bra för vintersådd. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Sara och Ninnie

Fina vännerna Ninnie och Sara. Foto: Maria Fors Östberg

 

 

Min ständiga stöttepelare Ninnie Edheimer kom självklart på besök på premiären. Så glad för det! Ninnie är min vän sedan många år tillbaka, och det är hon som har den fantastiska trädgården ni följt i en rad videor på YouTube. Ninnie har också stickat många av de plagg jag bär, på bild till exempel den gröna tröjan och en underbar mössa. Halskragen har jag stickat själv och den ska ni som är medlemmar snart få beskrivningen till.

Tack alla som kommit och besökt oss på handelsträdgården. Vi ses nästa fredag igen! Och tack Maria för fina mingelbilderna!
/Sara Bäckmo

15. januari 2022