12. oktober 2018

Erbjudanden, rabatter och köpställen

Undrar du över köpställen på de produkter jag använder eller funderar på var du kan köpa frösortimentet Så året runt? Här hittar du dem.

Impecta blir Skillnadens huvudsponsor

 

Supererbjudande Impecta

Medlemmar på sajten får 25 % rabatt fram till den 12/12. Läs mer på Stor frörabatt till medlemmar.

 

Medlemserbjudande Österlen sparris

Under hela december får du som är medlem på sarabackmo.se 10 % rabatt på hela sortimentet på sparris från Österlen sparris. Plantorna beställs nu och levereras i maj. Välj melllan fyra olika sorter och om du vill handla 5, 10, 20 eller hela 100 plantor! Du hittar rabattkoden på Medlemserbjudande Österlen sparris.

 

Närbild på riktigt fina sparrisar.

 

Fröer 'Så året runt' 29 kronor styck

'Så året runt' är frösortimentet jag tagit fram tillsammans med Nelson Garden. Det finns i butik året om och är speciellt framtaget för att passa att så även under de kalla månaderna. Superunikt för sortimentet är de säsongsanpassade odlingsbeskrivningarna, som skrivits av undertecknad. När som helst på året är det bara att läsa vad jag föreslår för sådd för respektive årstid med enkla beskrivningar.

Gör ditt inköp och läs om sorterna här: Sara Bäckmos fröer på odla.nu Just nu kostar en fröpåse 29 kronor!
Om du vill kika på fröerna i fysisk butik kan du söka på Nelson Gardens återförsäljare här.

 

Tips på nya trädgårdsböcker

Här kommer ett gäng tips på böcker jag nyss klickat hem. Läs mer och handla genom att klicka på bokens namn.

Skogsträdgården: Odla ätbart överallt
Av Philipp Weiss, Annevi Sjöberg
Egentligen har jag inte plats för så mycket nya större projekt, men det är väldigt spännande med träd och buskar och sånt som växer och ger mat utan att jag behöver pyssla med det hela tiden. Jag skulle köpt den här boken redan tidigare, innan utgivning för att stötta författarnas egenutgivning via crowdfunding, men det blev dumt nog aldrig av. Det här är årets trädgårdsbok 2018 och efter att bara ha bläddrat i den som hastigast tror jag det är en måste-bok i hyllorna hos svenska odlare.

Odla till försäljning: att försörja sig på småskalig grönsaksproduktion
Av Jonas Ringqvist
Jag är superimponerad av Jonas och Sanna på Bossgården. Än har jag inte varit där för att titta på gården men hoppas jag ska hitta tillfälle snart. För att hitta inspiration till vår nya gemensamma odling i byn har jag köpt den här boken. Inte främst för att lära mig att sälja grönsaker men för att bli klokare på hur vi kan odla i något större skala.

The New Organic Grower: 30th Anniversary Edition
Av Eliot Coleman
Eliot Coleman är en sån där snubbe som alla odlare pratar om. "Har du läst Eliot Coleman?" "Eliot Coleman gör så här!" Men nej, jag har inte läst. Nu köper jag hans superpopulära bok för att stilla min nyfikenhet. Han lär har massa tips om att odla i kallt klimat!

Charles Dowding's Veg Journal
Av Charles Dowding
Jag har redan flera böcker av Charles Dowding och den här hamnar i min bokhylla som inspiration till framtida projekt. Ni som läser Skillnadens har flera gånger sagt att ni skulle vija se en bok över mitt trädgårdsår och hur det struktureras. Spännande att se hur andra odlare gör!

Trä: snickerihandbok för inredning och odling
Av Moa Brännström Ott
Innan våra barn föddes snickrade jag nästan jämt. Jag älskar att snickra! Det står på min agenda att röja ett litet snickarrum till mig nästa vår och köpa nya verktyg. Den här boken ser ut att kunna ge mig nya idéer och jag hoppas kunna göra flera av dem tillsammans med barnen. Tänk så kul med ett snickarrum fyllt av kreativa projekt!

 

 

Om Erbjudanden, rabatter och köpställen:
Många av er frågar ofta var ni kan köpa mina fröer eller andra produkter som jag använder i trädgården. Många företag hör också ofta av sig och vill erbjuda mina läsare olika rabatter av olika slag. Jag vill helst inte göra sponsrade inlägg på bloggen, men samtidigt vet jag ju att många av mina läsare vill ta del av rabatterna så ekvationen går inte riktigt ihop. Helst vill jag att alla ska trivas riktigt bra här på sajten, både du som vill ha en reklamfri blogg och du som gärna vill få reda på när webbutikerna har fina erbjudanden på odlingsrelaterade, bra produkter.

Hur göra? Jag och redaktionen har försökt klura på en bra lösning, och landat i att vi ska testa det här upplägget: Att samla rabatter och erbjudanden, samt hänvisningar till var du får tag på produkter som är aktuella, på ett och samma ställe. Vi tror det blir bra, då vet alla var erbjudandena finns och du kan själv välja när och om du vill ta del av det.
/Sara Bäckmo

14 svar till “Erbjudanden, rabatter och köpställen”

 1. Siv Svensson skriver:

  Hej Sara
  Jag tycker det låter alldeles utmärkt. Sidan blir ju på sätt och vis reklamfri, vi är väl alla intresserade av att kunna handla med rabatt.
  Tack för en kanonfin medlemssida.
  /Siv S

  • Sara Bäckmo skriver:

   Tack snälla! Alla som kommenterat har varit positiva till det här sättet att kommunicera rabatter och annat, så jag tror vi provar den varianten ett tag till. Kul!

 2. lisapetersson skriver:

  Hej
  Jag får inte trädgårdsbreven trots att jag vid ett par-tre tillfällen lagt in min adress.
  Det verkar inte heller landa i skräpposten.

  / Lisa

 3. monika.bergman skriver:

  Väldigt bra idé!!

 4. Mikaela Palmér skriver:

  Från en som verkligen OGILLAR reklam så tycker jag att detta upplägget är SUPER BRA!!🙏
  Då kan jag själv välja att kika in & se erbjudande OM & NÄR jag vill 👌
  (Ps. Har slutat följa vissa andra sidor/bloggar pga att man blir bombaderad av reklam)

  Må väl 🍂

  • Sara Bäckmo skriver:

   Alltså, så himla värdefullt för oss att veta Mikaela! Har bara läst positivt om det här upplägget så jag tror att vi försöker utveckla det. Känns kul och spännande, men framförallt så skönt att ha en strategi för att hålla mitt "vanliga" innehåll utan den typen av info. Och så litar jag på att ni i järngänget hojtar om/när vi gjort fel val!

 5. Kerstin Allmér Olsson skriver:

  Toppenbra idé! Då kan man ju välja själv när man vill titta vilka erbjudanden som finns, och när man bara vill läsa och njuta av alla dina fantastiskt inspirerande artiklar och annat material. Tack snälla Sara för att du så frikostigt delar med dig av erfarenheter och tips 💖

 6. Nina Granath skriver:

  Hej!
  Har helt missat erbjudanden och tips om bl.a. Kleen Canteen mm, vilken sida har de legat på?

  Har däremot alltid sett dina månadens medlemserbjudanden från Nelson, Medevi mm och tycker att de är jättebra. Skulle gärna få erbjudanden om kläder att ha ute och arbeta i t.ex byxor, scarfs, underställ, fleece mm. Det gäller ju att köra lager-på-lager nu när det börjar bli kallt.

  • Sara Bäckmo skriver:

   Tack snälla Nina för feedback! Vi har ganska nyligen börjat utforska det här sättet, så infon har bara varit nåbar från den här "annonsen" och inte på någon särskild sida. Vi håller på att fundera på hur vi gör detta bäst så att det blir användbart utan att sticka i ögonen för de som inte vill ha den här typen av info. Stick-grejer är ett jättebra tips! Det vet vi att flera är intresserade av och att vi kan ordna bra erbjudanden på, tack!

 7. Nina Granath skriver:

  Hoppsan! Nu såg jag den stora postern med erbjudande. Har ju faktiskt sett den tidigare men skrollat förbi i all hast för att läsa inläggen istället. Sorry!,

 8. nina.granath71 skriver:

  Åh, jag glömde! Erbjudanden på stickor, garn och mönster på halsdukar/tubar, mössor och tröjor. Du har gett mig inspiration till att handarbeta igen, något jag inte gjort på många år.

 9. brigitte.karoline skriver:

  Hej Sara!
  Jag blir hela tiden utslängd här så nu törs jag inte skriva mer.
  Snälla titta på vad som kan vara fel
  Hälsn.
  Brigitte Kotrnetz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *