Stäng menyn

Boka studiebesök på Skillnadens handelsträdgård

Vill du och dina odlingsvänner göra ett studiebesök på Skillnadens handelsträdgårdunder säsongen 2023? Läs mer här om upplägg och hur du bokar.

Sara pratar inför människor

Foto: Ida Sjöö.

 

Välkommen att boka studiebesök på Skillnadens handelsträdgård i Kalvsvik 2023! Nu är det äntligen dags att bjuda in till efterlängtade studiebesök och guidningar på handelsträdgården och jag vet att det är många som ser fram emot att komma och besöka oss. Det gillar vi!

Under mitt första år på handelsträdgården har jag behövt fokusera på att lära känna verksamheten och sätta mig in i både odling och företagande här. Därför har vi tackat nej till alla många förfrågningar om studiebesök för 2022. Jag har inte heller haft möjlighet att göra några föredrag under den här tiden. Nu har jag landat i mitt nya yrkesliv och är redo att ta emot era bokningar av studiebesök för 2023.

 

Om studiebesök på Skillnadens handelsträdgård

Vi tar emot studiebesök av föreningar, företag och organisationer*. Det är möjligt att boka besök under hela 2023 - alla årstider har sin charm och utmärker sig på olika vis. Välj själv när det passar att komma!

Handelsträdgården är en genuin småskalig kommersiell odling av utplanteringsväxter, grönsaksväxter, lökväxter och snittblommor. Vi gör också diverse floristhantverk. Gården startades i början av 50-talet och drivs sedan 2022 av mig, Sara Bäckmo, som Skillnadens handelsträdgård.

Vid studiebesök visar jag runt på gården och berättar om vårt arbete. Utifrån årstid och intresse delar jag med mig av användbara tips om odling och hoppas att besöket kan inspirera på en mängd olika vis. Om önskemål finns ordnar vi gärna aktiviteter i samband med besöket, så som att binda kransar, buketter, plantera växter osv.

 

Vintern domineras av vår odling av lökväxter, i första hand tulpaner i växthus. Vi sår otroliga mängder plantor av både nyttoväxter och prydnadsväxter och skolar om tusentals plantor till egen odling och försäljning. Vid studiebesök finns möjlighet till mindre självplock i växthus.

Våren är färgsprakande med vårblommor i massor i växthusen och på områdena runtomkring. Vi planterar, förökar och planterar ut växter, samt bjuder in våra besökare till självplock i växthus och på friland.

Sommaren erbjuder mycket av allt - framförallt av sommarblommor som vi odlar till snitt. Vi arrangerar workshops i konsten att binda buketter och kransar och låter besökare plocka egna blommor i våra odlingar.

Hösten är starten på nästa års odling. Då sätter vi tiotusentals lökar, förökar perenner, skolar om sommarsådder och planterar pluggplantor till nästa års vårblomning. Dessutom skapar vi magi i form av kransar att pryda vintriga hem med. Våra besökare gör egna kransar och buketter med torkade växter.

 

Vid studiebesöken finns gott om tid att gå runt på egen hand och titta, ställa på frågor och att handla i vår butik. Deltagare handlar med 10% rabatt på alla produkter i vårt sortiment, inklusive odlingstillbehör, böcker, fröer i butiken.

 

För att boka studiebesök

Vill du boka studiebesök på Skillnadens handelsträdgård? Maila din förfrågan till info@sarabackmo.se. I retur får du information om förutsättningar, tider och pris. Återkom sedan med ditt förslag på datum.

Vi har fått väldigt många förfrågningar om studiebesök under året, så ett tips är att vara ute i god tid med din bokning.

Tack för att ni vill komma och besöka vår fina handelsträdgård! Nedan är några bilder från sommaren 2022 då vi hade öppen trädgård vid två tillfällen och gjorde några guidade turer på gården. Det var väldigt trevligt!

Hoppas att vi ses 2023!
/Sara Bäckmo

*Vi tar ej emot studiebesök av privatpersoner i små sällskap. Ni är välkomna att komma till oss under ordinarie öppettider. 

 

Sara berättar om kallbänkar

Foto: Ida Sjöö.

Rundvisning på handelsträdgården

Foto: Ida Sjöö.

Sara visar runt på handelsträdgården

Foto: Ida Sjöö.

Besökare på rundvisning

Foto: Ida Sjöö.

Sara har rundvisning

Foto: Ida Sjöö.

23. augusti 2022