Pizza med spenat och tomat

Hemlagad pizza är den bästa. Och vet du vad? Grönsakerna vi odlar hemma är det godaste att toppa pizzan med!

Pizza med spenat, tomat och vitlök.
Deg
  • 50 g jäst
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 5 dl ljummet vatten
  • ca 14 dl vetemjöl (plus mjöl till utbakning)
 
Topping
  • tomatsås
  • spenat
  • färsk skivad tomat
  • färska skalade vitlöksklyftor
Med nästan obegränsad tillgång på bladgrönsaker är min pizza med spenat en av våra favoriter. Det går bra att byta ut spenaten mot mangold eller nyzeeländsk spenat.

Gör så här:
Smula jäst i en bunke och lös upp den i vattnet.
Rör ut olja och baka in mjöl och salt.
Låt degen jäsa i 45 minuter.

Kavla degen tunt i små portionsbitar eller stora plattor.
Bred ut ett tunt lager tomatsås, eller ännu hellre hemlagad ketchup.
Lägg ett lager smakrik ost över sås eller ketchup.
Över osten läggs färsk spenat, tomat och vitlök.
Låt pizzan vila medan ugnen blir varm (minst 250 grader) och grädda sedan tills pizzan fått lagom färg.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth

Ett svar till “Pizza med spenat och tomat”

  1. Else-Marie Larsson skriver:

    Tack tack🏡♥️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *