Sök
Jag växte upp med en fiskaffär i källaren där min mamma Ulla sålde fisk och skaldjur till öborna på Styrsö. Vi åt mycket fisk och gör så fortfarande. Det här är en ljuvlig fisksoppa med lagom mycket grönsaker.
Hemmalagade fiskbullar slår alla varianter som finns att köpa. Det är enkelt att göra av ekologisk fisk i frysblock och går snabbare än köttbullar eftersom de inte behöver rullas.
Torkade kokbönor är ett underbart inslag i köket. Här är en enkel favorit där de ugnsbakas tillsammans med smakrik tomatsås.
En klassiker på julbordet är Janssons frestelse. Det här är vårt familjerecept med mycket ansjovis och salt - en maximalt krämig grätäng.
Vinterns guld är jordärtskockorna. Med mjuk och härlig smak gör de sig fint i gratängen, som tillsammans med en enkel sallad är en middag bara i sig.
Höstmat! Pytt går fint att göra året om men med svamp från skogen (eller affären) och välvuxna rotsaker smakar det mustigt och värmande sent på säsongen.
En god och lättlagad vegetarisk rätt av rödbetor, purjolök och vitlök kryddad med timjan, citron och chili. Smaskigt för både öga och gom!
Jag älskar att laga våra vanliga rätter och fylla dem med säsongens grönsaker. Det ger en fantastisk palett av smaker som skiftar under året. Squash sätter fin knorr på min köttfärssås under sommaren.
Klassisk kålpudding är en favorit i den svenska husmanskosten. Servera med rårörda lingon och inlagd gurka - kalasgott helt enkelt!
De bästa grönsaksrätterna går att variera i oändlighet. Den här rotsaksgrytan är den läckraste jag ätit och kan innehålla vad som helst i rotväg.
Vi skulle kunna äta mycket mer pirog! Precis som soppa och paj är det en perfekt rätt att fylla med läckra grönsaker från trädgården. Här är en riktigt god variant med rotselleri.
Stekta grönsaker borde vara stående på menyn hos hemmaodlaren. Vilken perfekt rätt att göra av det som finns tillhands! Ät som smakrikt tillbehör eller servera med nudlar till huvudrätt.