Fika med rabarberröra och yoghurt - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Fika med rabarberröra och yoghurt

Mättar både små och stora magar lagom innan kvällsmat och är både nyttig och lite onyttig på en och samma gång.

Rabarberkompott

Rabarber i kombination med yoghurt är suveränt god. Här är tips på en lättgjord fika för varma vårdagar.

Det här går att svänga ihop på några minuter. Mättar både små och stora magar lagom innan kvällsmat och är både nyttig och lite onyttig på en och samma gång. Gott.

  • Skörda fyra små rabarberstjälkar, putsa och sköljd dem.
  • Skiva rabarbern tunt.
  • Lägg i en liten kastrull tillsammans med en bottenskyla vatten och någon eller några matskedar socker, efter tycke och smak. Lägg gärna i en liten bit kanelstång också.
  • Låt röran koka ihop så den blir lite simmig.
  • Svalna något.
  • Bottna fyra glas med grekisk/turkisk yoghurt eller kvarg och fördela rabarberröran över. Toppa med finstrimlade blad av citronmeliss.

Fler recept på vardagsmat från Skillnadens Trädgård hittar du här.
/Sara Bäckmo

 

 

 

 

 

09. maj 2015